DP U15 za sezono 2017-18

Turnirski vikend se je nadaljeval v nedeljo, ko smo gostili Državno prvenstvo do 15 let. Prvenstva se je udeležilo več kot 80 mladih iz večine slovenskih klubov, ki delajo z mladimi badmintonisti. Malo nas je bilo stah, da zaradi velikega števila tekmovalcev prvenstva ne bomo mogli zaključiti v doglednem času, a se je še enkrat pokazalo, da smo prava ekipa v individualnem športu in da skupaj delamo čudeže. Celotna ekipa igralcev ‘branikovcev’ ter ostalih prostovoljcev, je pod taktirko Kaje in Blaža dihala kot eno! Hvala ekipa: Mia, Katka, Sara, Ela, Puh, Pungi, Miha, Simon, Nejc, Filip, Domen, Dani in Uroš! – upam, da koga nisem pozabil.

 

Začeli smo z mešanimi dvojicami in po hudih bojih v polfinalu ter kasneje tudi v finalu dobili zmagovalni par. Pohod na svoj trojček je v paru z Anelom Hac Gyorkoš (BK Mladost) začela Špela Alič (BK Olimpija). Anel in Špela sta že v polfinalu pobegnila porazu skozi šivankino luknjo, proti našemu Andražu in Katarini Kevo. Ubranila sta tudi nekaj zaključnih žog in se uvrstila v finale. V finalu proti paru Nik Zupančič in Zoja Novak (BK Mirna in BK Ljubljana) sta vajo ponovila, ter slavila z tesnim rezultatom 18:21,23:21,22:20. Tako sta na tretjo stopničko stopila Andraž Pungartnik in Katarina Kevo (‘branikovec’ in BK Brežice), ter Kevin Lin Lenarčič in Lina Pipan (BK Medvode).

 

Pri dekletih posamezno je Špeli šlo bolj gladko. Vse svoje nasprotnice je premagovala v dveh nizih in v finalu slavila proti Anji Jordan (BK Ljubljana). Tretje mesto sta si razdelili Lina Pipan (BK Medvode) in Maja Koman (BK Kungota).

 

Tudi pri fantih posamezno je vse šlo gladko, po pričakovanjih Jana Babnika (BK BIT), ki je v finalu premagal Nika Zupančiča (BK Mirna), V polfinalu je prav Jan premagal našega favorite, Pungija. Tako se je Andraž moral zadovoljiti z bronasto medaljo. 

 

Špela Alič je v paru s Lino Pipan (BK Medvode) slavila tudi v dekliških dvojicah. V finalu sta dekleti premagali dvojico Zoja Novak in Anja Jordan (BK Ljubljana). Bron je šel v roke Nike Bedič in Maje Koman (BK Mladost in BK Kungota) ter Tjaše Cerar in Špele Ivanič (BK Medvode).

 

V fantovskih dvojicah sta se naslova državnega prvaka (sedaj skupaj) veselila Andraž Pungartnik in Jan Babnik (BK Branik in BK BIT). V finalu sta premagala navezo Kevin Lin Lenarčič in Jaka Perič Marovt (BK Medvode). Veselje se je lahko začelo!

 

Organizator BK Branik Maribor se na koncu zahvaljuje vsem svojim igralcem in prostovoljcem za pomoč, seveda pa zahvala gre tudi vsem ostalim prisotnim na prvenstvu, tako igralcem, kot tudi trenerjem, spremljevalcem in staršem.

 

Povezava na rezultate:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=5D43E15E-D094-445E-908D-5754BD38BC8F

Galerija